Novi predsednik Confindustria Serbia u poseti Uniji poslodavaca Srbije

Novi Predsednik Confindustria Serbia gospodin Patrizio Dei Tos i direktorka ove organizacije gospođa Irena Brajović, sa najbližim saradnicima posetili su Uniju poslodavaca Srbije, kojom prilikom je održan sastanak sa Predsednikom Unije gospodinom Milošem Nenezićem i Direktorom Unije gospodinom Srđanom Drobnjakovićem.

Na sastanku su predstavnici naših organizacija predstavili iste, kao i aktivnosti, projekte, inicijative po kojima smo prepoznatljivi i koje su urodile za privredu značajnim rezultatima.

Razgovor je vođen u cilju konkretizovanja dogovora iz Sporazuma o saradnji koji su Confindustria Serbia i Unija poslodavaca Srbije potpisali, naročito u oblastima kojima se regulišu uslovi rada, minimalna cena rada, odnos sa zaposlenima, posredovanju u približavanju škola preduzećima, zajedničkim projektima na temu promocije preduzetništva, zaštite životne sredine (odlaganja i uništenja industrijskog otpada, energetske efikasnosti i dr.).

Dogovoreno je da će se buduća saradnja odvijati putem zajedničkih aktivnosti na kreiranju boljih uslova poslovanja kroz smanjenje poreza i doprinosa na zarade, olakšicama za poslovanje, kolektivnom pregovaranju u cilju dogovora sa sindikatima boljih uslova rada za zaposlene, ali s druge strane i veće fleksibilizacije rada i odgovornosti prema poslu.

Zaključeno je da naše organizacije moraju biti prepoznate po zagovaranju za rastuću ekonomiju, što znači ekonomiju u interesu ne samo industrijalaca, već i svakog zaposlenog,

Kratak video možete pogledati ovde

 

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *