Nove subvencije preduzetnicima na teritoriji Grada Beograda

Sekretarijat za privredu Gradske uprave Grada Beograda raspisao je javni konkurs za dodelu sredstava za podršku razvoja preduzetništva na teritoriji Grada Beograda za 2022. godinu. Pravo na subvencije imaju mikro, mala preduzeća i preduzetnici sa teritorije glavnog grada, a  za ovu namenu iz budžeta je izdvojeno je 29.611.320,00 mililona dinara.

Predmet Javnog konkursa je dodela bespovratnih finansijskih sredstava u maksimalnom iznosu od milion dinara po korisniku za kupovinu jednog ili više osnovnih sredstava (mašina i opreme) u cilju poboljšanja kvaliteta postojećeg ili uvođenje novog proizvoda ili usluge u poslovni proces.

Preduzetnici koji se opredele za subvencije u obavezi su da zaposle jedno nezaposleno lica sa evidencije Nacionalne službe za zapošljavanje sa teritorije Grada Beograda, sa punim radnim vremenom na period od minimum jedne godine.

Sredstva su namenjena za zapošljavanje nezaposlenih lica, afirmaciju i podršku ženskog preduzetništva i rodne ravnopravnosti, unapređenje poslovnog procesa uvođenjem novih proizvodnih ili poboljšanjem postojećih poslovnih linija, pokretanje novih preduzetničkih aktivnosti, otvaranje mogućnosti za modernizaciju i proširenje postojećih i stvaranje uslova za otvaranje novih radnih mesta, jačanje konkurentnosti privrednih subjekata kao i povećanju ukupnog privrednog rasta i razvoja preduzetništva na teritoriji grada Beograda.

Javni konkurs je otvoren do 15. marta.

Prijava

Za dodatne informacije se možete obratiti na brojeve telefona 011/715-7356, 011/715-7379, 011/715-7819 i putem е-mail-a: privreda@beograd.gov.rs

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *