Nove mera od 21.decembra

Počev od danas, radno vreme tržnih centara, prodavnica garderobe, kladionica, kockarnica i dečjih igraonica,  frizerskhi i kozmetičkih salona, salona za negu lepote, kao i objekata iz oblasti sporta i rekreacije – teretane, fitnes centri, bazeni, spa centri, baloni za fudbal, košarku, tenis ili bilo koji drugi rekreativni sport, biće od ponedeljka do petka do 20 časova.

Isto radno vreme do 20 časova, važiće i za ugostiteljske objekate – kafiće i restorane, s tim da u vremenu od 17 do 20 časova nije dozvoljena bilo kakva muzika unutar lokala, bez izuzetka.

Navedene mere biće na snazi do petka, 25. decembra, kada će Vlada ponovo razmatrati efikasnost mera u cilju zaštite zdravlja stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 i spečavanje i suzbijanje daljeg širenja zaraze.

Prodavnice prehrambene industrije, trgovinske radnje, maloprodajni objekti kao i trafike, kiosci i slično, gde se po pravilu ne ulazi u objekat prilikom kupovine, mogu raditi i radnim danima i vikendom do 21 čas.

U skladu sa ranije donetim merama, ugostiteljskim objektima  i dalje je dozvoljeno da obavljaju delatnosti dostave hrane non stop, 24 sata, sedam dana u nedelji, kao i ostalim privrednicima čija je to osnovna delatnost, a takvo radno vreme predviđeno je i za apoteke i benzinske pumpe (delatnost prodaje goriva).

Ordinacije i laboratorije koje pružaju medicinske usluge mogu da rade tokom čitavog dana, uključujući i vikend.

Podsetimo,  u skladu Odlukom Vlade od 18. decembra, predviđeno je i novo radno vreme pozorišta, bioskopa, muzeja, galerija i sličnih objekata koji sada mogu da rade svakim danom u nedelji, uključujući i vikend do 21 čas.

Iz Vlade Republike Srbije upozoravaju  da se svi  pridržavaju predviđenog  radnog vremena,  jer će nadležne inspekcije i komunalna milicija strogo će kontrolisati poštovanje svih mera, a na građane  apeluju da se ponašaju odgovorno uz primenu svih epidemioloških mera i preporuka.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *