Nova 153 radna mesta za 133 godine Trayala

Korporacija Trayal zaposlila je nova 153 radnika i njima je danas na svečanoj akademiji u prostorijama korporacije svečano uručen ugovor o radu. Na taj način kompanije je simbolično, ali na način koji najviše doprinosi razvoju zajednice, obeležila 133 godine svog postojanja.

„Prošla 2021. godina bila je istorijska za nas, sa ostvarenim obim prodaje od preko 50 miliona evra. On predstavljaj krunu procesa revitalizacije koji je počeo pre osam godina, a tokom kojeg je prodaja povećana više od 200 odsto“, izjavio je Miloš Nenezić, generalni direktor Trayal korporacije.

Ovom izuzetnom rezultatu prethodila je neuspešna privatizacija, u kojoj je ovaj privredni gigant doveden na rub stečaja. Sadašnje rukovodstvo preuzelo je kompaniju sa preko 100 miliona evra duga i hipotekom na sve četiri fabrike, koje ima u sastavu.

Miloš Nenezić, direktor Trayal korporacije a.d.

„Danas možemo da kažemo da smo potpuno regulisali celokupno zaduženje, na današnji dan Trayal korporacija nema hipoteke, nema kredita kod banaka. Nema jake države bez jake privrede, a privrede nema bez jakih preduzeća, kao što je Trayal korporacija, koja je stub Srbije već više od 130 godina“, kaže Nenezić.

Trayal korporacija kao jedna od najvećih u Rasinskom kraju, ima viziju da bude stožer ekonomskog i socijalnog života. Kompanija čini sve da ostvareni prihod u najvećem delu utrošli u lokalnoj zajednici i sa partnerima iz bližeg okruženja, a takođe i vodeći aktivnu politiku zapošljavanja.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *