Neophodna afirmacija socijalnog dijaloga na teritoriji Beograda

Na 32. sednici Socijalno-ekonomskog saveta Grada Beograda zaljučeno je da je neophodno afirmisati ideje i principe socijalnog dijaloga ne teritoriji Grada.

Naglašeno je da je neophodno da se sve gradske opštine uključe u rad ovog tela (dostavljanjem predloga i sugerstija), i dogovoreno da se shodno dobijenim inputima sednice održavaju u različitim opštinama. Kao primer dobre prakse je navedena Opština Surčin gde se održala jedna od predhodnih sednica, i gde su građani imali priliku da postavljaju pitanja donosiocima odluka.

Predloženo je da se, po modelu Socijalno-ekonomskog Saveta Republike Srbije održavaju konferencije za medije nakon same sednice, kao i da se na zvaničnim internet stranicama Grada objavljuju zaključci , a sve sa ciljem da se javnost upozna sa radom ovog tela.

Na današnjoj sednici, pored protokolarnih pitanja, usvojen je i finansijski izveštaj Socijalno-ekonomskog Saveta Grada Beograda za 2022. godinu.

Socijalno-ekonomski Savet Grada Beograda čine predstavnici Unije poslodavaca Srbije, Saveza Samostalnih sindikata Srbije, UGS “Nezavisnost” kao i predstavnici Grada Beograda, odnosno lokalne samouprave. Princip predsedavanja sednicama je rotirajući, tako da ove godine predsedava Veselin Ražnatović, predstavnik Unije poslodavaca Srbije.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *