Narodna banka Srbije priprema paket mera u vezi sa naknadama banaka

Unija poslodavaca Srbije se 30. maja tekuće godine obratila Narodnoj banci Srbije sa molbom za preispitivanje izmena i dopuna opštih uslova poslovanja poslovnih banaka. Ukazano je na postojanje sumnje u nedoslednu primenu propisa, odnosno postojanje sumnje u nezakonito postupanje poslovnih banaka prilikom obavljanja platnog prometa sa pravnim licima.

Narodna banka je u odgovoru Uniji istakla da će uložiti napore da građani i privreda ostvare odgovarajući pristup jednostavnijim i povoljnijim načinima plaćanja u cilju povećanja efikasnosti poslovanja.

Narodna banka Srbije je na svom zvaničnom sajtu istakla informaciju da će izaći sa paketom mera i propisa u vezi sa naknadama banaka, kako bi se na najbolji mogući način zaštitili interesi građana i privrede.

Navedeno je da će se o najavama i odlukama pojedinih banaka da povećaju naknade za određene usluge povezane s platnim računima, raspravaljati već na prvoj redovnoj sednici Izvršnog odbora NBS, zakazanoj za 11. avgust, za koju se priprema predlog paketa mera i propisa kako bi se zaštitio standard građana Srbije.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *