Najavljene subvencije poslodavcima uključenim u sistem dualnog obrazovanja

Inicijative Unije poslodavaca Srbije za uspostavljanje podsticaja za privredu uključenu u novi sistem dulanog obrazovanja u Republici Srbiji, podržane su od strane resornog Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

S velikim optimizmom očekujemo naredne konkretne mere, koje će doprineti da propisi o dualnom obrazovanju zažive u praksi.  Time će se obezbediti realni uslovi za sticanje, usavršavanje i razvoj kompetencija u skladu s potrebama tržišta rada i motivisati poslodavci iz sektora malih i srednjih preduzeća, kao i preduzetnici, na kojima počiva privreda Srbije, da se uključe u ovaj organizovani sistem učenja kroz rad.

Najlepše se zahvaljujemo svim poslodavcima na aktivnom učešću u konsultacijama, podršci, konstruktivnim komentarima i predlozima u vezi sa reformom obrazovanja u Srbiji, koji su doprineli ovim rezultatitama.

Ovo je veliki korak ka obrazovanju za potrebe privrede i doprinos Unije poslodavaca Srbije kvalitetnoj reformi stručnog obrazovanja i ukupnom napretku naše zemlje.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *