NACRT ZAKONA O LOBIRANjU

Poštovani članovi Unije poslodavaca Srbije, obaveštavamo vas da je u toku javna rasprava povodom Nacrta zakona o lobiranju, iz kog razloga vas pozivamo, da date svoje predloge i primedbe na isti.

Nacrt zakona je pripremljen od strane Ministarstva pravde. Ideja je da ovaj zakon reguliše uslove i način obavljanja delatnosti lobiranja, pravila lobiranja, registar i evidencije u vezi sa lobiranjem i druga pitanja od značaja za lobiranje kojima se vrši uticaj na organe Republike Srbije, autonomne pokrajine i jedinice lokalne samouprave, organe javnih agencija i nezavisnih institucija, organe javnih preduzeća i privrednih društava, ustanova i drugih organizacija čiji je osnivač, odnosno član Republika Srbija, autonomna pokrajina, jedinica lokalne samouprave u postupku donošenja zakona, drugih propisa i opštih akata, iz nadležnosti tih organa vlasti, radi ostvarivanja interesa naručioca lobiranja, u skladu sa zakonom.

Nakon razmatranja pristiglih predloga i primedbi, Unija poslodavaca Srbije će iste objediniti i dostaviti nadležnom ministarstvu na razmatranje.

Tekst Nacrta možete preuzeti ovde

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *