Molba za dostavljanje komenatara

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture dostavilo nam je Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o pretvaranju prava korišćenja u pravo svojine na građevinskom zemljištu uz naknadu.

Intencija zakonodavca je da predložene izmene i dopune zakona preciziraju i redefinišu određene norme čija je primena u praksi dovodila do određenih problema i stvarala tzv. vakum situacije, kao i da redefiniše norme koje se odnose na bankarske garancije kako bi olakšala njihovu realizaciju kod insitituta prava zakupa u postupcima konverzije. Predloženi Nacrt zakona trebao bi da omogući  konačnu transformaciju zemljišta u Republici Srbiji.

Molimo Vas da Vaše komentare, predloge i sugestije na dostavljeni Nacrt zakona dostavite najkasnije do utorka 26. novembra 2019. godine na mejl adresu : j.budimcevic@poslodavci.rs, kako bismo mogli da ih objednimo i zauzmeno jedinstven stav.

Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o pretvaranju prava korišćenja u pravo svojine na građevinskom zemljištu uz naknadu možete pročitati ovde 

Obrazloženje, pregled odredaba koje se menjaju uz objašnjenje pojedinih pravnih instituta i pojedinačnih rešenja možete pročitati ovde

Analize efekata Nacrta zakona možete pročitati ovde

Obrazac za komentare  možete preuzeti ovde

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *