“Mladost je najveći kapital”

Unija poslodavaca Srbije i Krovna organizacija mladih Srbije potpisali su Sporazum o saradnji sa ciljem zajedničkog razvijanja programa za implementaciju Garancije za mlade i uspešnog povezivanja mladih sa svetom kapitala.

Cilj programa Garancija za mlade je pružanje kvalitetne ponude posla, nastavka obrazovanja, prakse ili obuke mladima u roku od četiri meseca od ulaska u status nezaposlenosti ili završetka formalnog obrazovanja. Program je uveden u državama članicama EU 2014. godine, a poseban fokus stavljen je na mlade koji nisu uključeni u obrazovni sistem i nisu registrovani u službama za zapošljavanje. U tom kontekstuuloga nevladinih organizacija koje se bave mladima je od velike važnosti.

Mladima na lokalu će značiti podršku i dobiće veću priliku da se zapošljavajukvalitetno, da njihova Radna prava budu poštovana i da mogu da žive dostojanstveno u Srbiji, budući da je to jedan od ključnih razloga za njihov odlazak i iz lokalnih mesta ali iz Srbije” istakla je Miljana Pejić, generalna sekretarka KOMS-a.

Ono što UPS radi je povezivanje rada i kapitala, ja bih sada uovom slučaju rekao da je naš najveći kapital -mladost. Očekujemo od vas da budete britki, da možete na lokalu da učestvujete u svim odlukama, I da se implementirate u sva Radna tela” izjavio je Srđan Drobnjaković, direktor Unije poslodavaca Srbije.

Konferenciji su prisustvovali relevantni akteri u oblasti omladinske politike na nacionalnom i lokalnom nivou sa ciljem povezivanja i uspostavljanja stalne platforme za dijalog. Sagledano trenutno stanje lokalne omladinske politike, kao i mogućnosti za njegovo unapređenje kroz pokretanje  novih programa.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *