Mirno rešavanje radnih sporova u praksi

U Zrenjaninu je održana radionica Mirmo rešavanje radnih sporova u praksi. Cilj radionice je da se predstavi institut mirnog rešavanja radnih sporova kao i da se ukaže na značaj i prednosti njegove primene u odnosu na rešavanje radnih sporova pred sudovima opšte nadležnosti.

Radionica je počela kratkom prezentacijom projekta i instituta mirnog rešavanja radnih sporova, nakon čega je usledila prezentacija online kursa o mirnom rešavanju radnih sporova i simulacija samog postupka čiji cilj je bio da se postupak približi prisutnim poslodavcima i zaposlenima.

Prezentacija je deo projekta „Zajednički poduhvati socijalnih partnera za povećanje vidljivosti instituta mirnog rešavanja radnih sporova“, koji realizuje Udruženje građana Inicijativa za razvoj i saradnju, uz finansijsku podršku Olof Palme International Center, a u partnerstvu sa Ujedinjenim granskim sindikatima „Nezavisnost“, Savezom samostalnih sindikata Srbije, Unijom poslodavaca Srbije i uz podršku Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova.

Projekat doprinosi poboljšanju poštovanja i primene propisa radnog prava kroz povećanje vidljivosti i primene delotvornih mehanizama vansudskog rešavanja radnih sporova, sa posebnom pažnjom na Institut mirnog rešavanja radnih sporova.

Detaljnije ovde.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *