Mirno rešavanje radnih sporova

Danas je u Kruševcu održana prezentacija instituta Mirnog rešavanja radnih sporova kao i rada Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova Republike Srbije.

Prezentacija je deo projekta „Socijalni partneri zajedno za povećanje vidljivosti instituta mirnog rešavanja radnih sporova“, koji realizuje Udruženje građana Inicijativa za razvoj i saradnju, uz finansijsku podršku Solidar Suisse – Kancelarija u Srbiji, a u partnerstvu sa Ujedinjenim granskim sindikatima „Nezavisnost“, Savezom samostalnih sindikata Srbije, Unijom poslodavaca Srbije i uz podršku Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova.

Cilj prezentacije je bio da se ukaže na značaj izmena i dopuna Zakona o mirnom rešavanju radnih sporova i da se predstavi institut mirnog rešavanja radnih sporova i njegove prednosti u odnosu na sudsko rešavanje sporova. Kroz interaktivnu prezentaciju, prisutni su imali mogućnost direktnog postavljanja pitanja a zainteresovanim stranama je omogućen uvid u sam proces mirnog rešavanja radnih sporova i njegove prednosti.

Uvodnu reč je dala Jelena Jevtović, savetnica za pravne poslove i socijalni dijalog u Uniji poslodavaca Srbije. Projekat je predstavio Igor Kojčić ispred Inicijative za razvoj i saradnju. Prednosti instituta mirnog rešavanja radnih sporova i rad Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova, izneo je dr Ivica Lazović, iz Republička agencija za mirno rešavanje radnih sporova.

GALERIJA SLIKA

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *