Minimalna cena rada – Anketa poslodavaca

Unija poslodavaca Srbije i ove godine organizuje konsultacije i istraživanje stavova poslodavaca sa ciljem da se sagledaju stavovi privrednika po pitanju visine minimalne cene rada u Republici Srbiji.

Pregovori sa predstavnicima Vlade Republike Srbije i sindikatima počinju ove godine ranije kako bi se najkasnije do 15. septembra usvojila odluka o minimalnoj ceni rada za narednu 2024. godinu. Pregovori se vode u okviru Socijalno-ekonomskog saveta, uz uvažavanje egzistencijalnih i socijalnih potreba izraženih kroz vrednost minimalne potrošačke korpe, prosečne zarade, stope nezaposlenosti, rasta BDP-a, stope inflacije, opšteg niva ekonomske razvijenosti Republike Srbije i drugih zakonom definisanih parametara. Ukoliko socijalni partneri ne postignu dogovor, odluku o visini minimalne cene rada donosi Vlada Republike Srbije.

Za popunjavanje ankete Vam je potrebno dva minuta. Anketa je anonimna i svi dobijeni rezultati ankete će biti obrađeni i objavljeni kao statistički podaci, a vaši komentari neće biti potpisani. Informacije o tome kako prikupljamo podatke, kako će se oni koristiti i na koji način će Vaša prava biti zaštićena možete videti ovde.

Anketu možete popuniti na sledećem linku: https://bit.ly/45kzGGM

Ukoliko postoje bilo kakve nejasnoće, ili su vam potrebne dodatne informacije, budite slobodni da nas kontaktirate.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *