Miloš Nenezić – novi predsedavajući Socijalno-ekonomskom savetu

Miloš Nenezić - Predsedavajući Socijalno-ekonomskom savetu - Unija poslodavaca Srbije - 29 mart 2021

Na današnjoj redovnoj sednici Socijalno-ekonomskog saveta (SES) za novog predsedavajućeg ovom telu izabran je predsednik Unije poslodavaca Srbije (UPS) i generalni direktor Trayal Korporacije Miloš Nenezić.

Ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Vlade Republike Srbije Darija Kisić Tepavčević iskazala je dosadašnjem predsedavajućem i predsedniku UGS „Nezavisnost“ Zoranu Stojiljkoviću zahvalnost na zalaganju i posvećenosti, i poželela uspeh u daljem radu Milošu Neneziću.

– U Srbiji se svim granama privrede mora omogućiti da rade uz poštovanje mera u borbi protiv pandemije – rekao je danas novi predsedavajući SES i predsednik Udruženja poslodavaca Srbije Miloš Nenezić, objavio je Tanjug, a preneli srpski mediji.

On se založio da medicinski deo Kriznog štaba blagovremeno predlaže jasnije mere i da pruži građanima informacije o tome koja od vakcina kako utiče, da bi lakše doneli pravu odluku za vakcinaciju koja je neophodna.

Nenezić smatra da se SES-u, u kome su predstavnici države, poslodavci i sindikati, mora omogućiti učešće u razgovorima prilikom planiranja anti-pandemijskih mera. (Više na tu temu pročitajte u tekstu Uvesti predstavnike privrede u proces donošenja mera za zaštitu od pandemije, koji je objavljen povodom konferencije za medije UPS.)

Ministarka Kisić Tepavčević je istakla da je SES od velikog značaja kako za radnike i njihova prava, tako i za poslodavce i za čitavu društvenu zajednicu. Prema njenim rečima, samo zajedničkim radom se može doći do stvaranja sigurnog radnog okruženja i poštovanja prava radnika.

Na današnjoj sednici SES usvojen je plan rada ovog tela za 2022. godinu i raspravljalo se o kolektivnom pregovaranju, godišnjem izveštaju Agencije za mirno rešavanje sporova, kao i o predlogu da se poveća minimum za ostvarivanje prava na dečji dodatak.

Milošu Neneziću je ovo drugi put da je izabran za predsedavajućeg SES (prvi put bio je izabran 2018. godine), a na dužnost stupa 10. aprila.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *