Miloš Nenezić najuspešniji privrednik u Republici Srbiji

Portal za pravo i privredu LAWLife, dodelio je Milošu Neneziću, predsedniku Unije poslodavaca Srbije i direktoru Trayal korporacije nagradu za najuspešnijeg privrednika u Republici Srbiji.

Miloš Nenezić je dugogodišnji privrednik sa sjajnim rezultatima poslovanja pravi primer kako se unapređuje poslovni ambijent. Angažovanjem u Uniji poslodavaca, čiji je predsednik, potom u Privrednoj komori gde je predsednik Skupštine, i kao stalni član Socijalno – ekonomskog saveta Republike Srbije, je doprineo popravljanju privrednog ambijenta u Srbiji.

Kao direktor Trayal korporacije doprineo je da ova kompanija postane najveći kolektiv u Rasinskom okrugu sa 1.275 radnika, četiri fabrike, tradicijom od 133 godine. Preduzeće je u martu ove godine podelilo 153 nova rešenja za radni odnos, prvi put posle 30 godina kompanija nema  nikakvih hipoteka, ručnih zaloga, kredita niti zaostalih dugovanja, a prethodna poslovna godina je završena istorijskim rezultatom prodaje od više od 50 miliona evra.

Nenezić se, takođe, angažovao na promenama u obrazovnom sistemu kao jedan od prvih zagovornika dualnog obrazovanja i kreiranja obrazovnih profila u skladu sa potrebama privrede. Nije izostao ni doprinos u sportu te je on kao predsednik FK Napredak doprineo podizanju renomea kluba, dok se  FK “Trayal” stabilizovao u Prvoj ligi, a Karate klub Kruševac osvaja brojne medalje na evropskom i svetskom nivou.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *