Miloš Nenezić na sastanku Borda AICESIS u Seulu

Miloš Nenezić, predsednik Unije poslodavaca Srbije, danas 11. maja 2023. godine, u Seulu predstavlja Republiku Srbiju i Uniju poslodavaca Srbije na sednici Borda Međunarodne asocijacije ekonomskih i socijalnih saveta i sličnih organizacija,(AICESIS).

Sastanak Borda je počeo predajom zastave AICESIS predsedniku Ekonomskog,socijalnog i radnog saveta Republike Koreje, gospodinu Kim Moon So.

Miloš Nenezić, predsednik Unije poslodavaca Srbije i Kim Moon Soo, predsednik Ekonomskog, socijalnog i radnog saveta Republike Koreje

Srbija, odnosno njen Socijalno-ekonomski savet za punopravnog člana AICESIS je izabran 2018. godine, na sednici Generalne skupštine koja je održana u Parizu. Predsednik Unije poslodavaca Srbije, Miloš Nenezić, izabran je za člana Borda na sednici ovog tela 2019. godine u Bukureštu a reizabran 2021. u Abižanu, čime su još jednom potvrđeni ugled Unije poslodavaca Srbije na međunarodnom nivou i važnost njenog doprinosa jačanju socijalnog dijaloga.

U toku sutrašnjeg dana biće održana “Međunarodna konferencija 2023”, a povodom proslave 25-godišnjice od osnivanja Ekonomskog,socijalnog i radnog saveta republike Koreje, kojoj će pored Predsednika Unije poslodavaca Srbije prisustvovati i Sekretar Socijalno-ekonomskog saveta Republike Srbije.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *