Miloš Nenezić na Engaging Business Forumu u Atlanti 

Engaging Business Forum, održan 11.i 12 oktobra 2023.godine, u sedištu kompanije Coca Cola u Atlanti, je okupio lidere iz biznisa, civilnog društva, sindikata i vlada kako bi raspravljali o ključnim pitanjima poslovanja i ljudskih prava u današnjem svetu. 

Predsednik Unije poslodavca Srbije, Miloš Nenezić je predstavljao našu organizaciju i Republiku Srbiju na ovom važnom globalnom događaju. 

Forum se već 14 godina ističe kao jedinstvena platforma koja predviđa trendove i oblikuje odgovornu poslovnu praksu u industriji. Ovogodišnje diskusije obuhvatile su pitanja poput veze između ekološkog, društvenog i korporativnog upravljanja, korporativne političke odgovornosti, rizika i mogućnosti veštačke inteligencije i automatizacije.

Istaknuto je da je korporativno zakonodavstvo o ljudskim pravima širom sveta usmerilo pažnju preduzeća ka nužnosti poštovanja ljudskih prava. Naglašeno je da korporativna odgovornost za poštovanje ljudskih prava i upravljanje rizikom ekološkog, društvenog i korporativnog upravljanja sve više spajaju pristalice i protivnike, stvarajući obavezu za zauzimanje stava o političkim pitanjima, nezavisno od toga da li je preduzeće izloženo riziku za zainteresovane strane

Kao veoma važna tema je naveden razvoj veštačke inteligencije, koji u poslednjim godinama donosi implikacije za preduzeća u svim sektorima, ali istovremeno nameće niz pitanja od privatnosti, preko prava na rad, do zaštite od diskriminacije. Značajna pažnja je posvećena i prelasku na zelenu ekonomiju koja postaje globalni imperativ, noseći sa sobom velike mogućnosti, ali i rizike za radnike, zajednice i potrošače. Kompanije su prepoznate kao akteri koji imaju ključnu ulogu u vođenju ove evolucije, kako direktno, tako i kroz aktivno angažovanje na javnoj politici.

Engaging Business Forum u Atlanti nastavlja da postavlja standarde u diskusijama o ključnim pitanjima koja oblikuju savremeni poslovni svet, ostvarujući pozitivan uticaj na industriju i društvo u celini.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *