Miloš Nenezić na audijenciji kod Kralja Španije

Članovi najvišeg upravljačkog tela BusinessEurope-a, su održali prvi ovogodišnji sastanak u Španiji koja će predsedavati Evropskom unijom tokom druge polovine 2023. godine. Španija će nastojati da promoviše strateški pristup konkurentnosti, pomogne u smanjenju regulatornog opterećenja za kompanije, produbi integraciju jedinstvenog tržišta, obezbedi snabdevanje energijom po konkurentnim cenama i podrži ambiciozniji trgovinski program EU.

Lideri najvećih evropskih industrijskih federacija imali su čast da danas upoznaju Njegovo Veličanstvo Kralja Felipea VI. Na samom sastanku je istaknut doprinos privrednika ekonomskom i društvenom napretku na našem kontinentu.

Uniju poslodavaca Srbije predstavljao je predsednik, Miloš Nenezić, a domaćin događaja je bila Španska asocijacija poslodavaca – CEOE.

BusinessEurope je nastao 1958. godine i danas je vodeći glas u zagovaranju za okruženje koje pogoduje razvoju i konkurentnosti preduzeća na nivou Evropske unije. Kao priznati socijalni partner, predstavlja preduzeća svih veličina u 34 evropske zemlje čije su nacionalne organizacije poslodavaca njeni direktni članovi. Unija poslodavaca Srbije (UPS) je postala član ove organizacije 2011. godine stekavši status posmatrača, uprkos činjenici da Republika Srbija u tom trenutku nije imala status kandidata za članstvo u Evropskoj uniji. 2019. godine UPS je stekla status pridruženog člana.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *