Miloš Nenezić na audijenciji kod Kralja Belgije

Članovi najvišeg upravljačkog tela BusinessEurope-a, COPRES, su održali drugi ovogodišnji sastanak u Briselu, a domaćin je bila Federacija preduzeća Belgije VBO FEB.

Predsednik Unije poslodavaca Srbije, Miloš Nenezić, zajedno sa predsednicima najvećih poslovnih federacija iz cele Evrope, je imao čast da upozna Njegovo Veličanstvo Kralja Belgije Filipa. Oni su podelili poruku da je jačanje evropske ekonomije od suštinskog značaja kako bi se osiguralo da EU  može nastaviti da deluje kao sidro mira, prosperiteta, sigurnosti i stabilnosti.

Na dvodnevnom sastanku razmatrane su ključne teme koje se odnose na mere koje Evropska komisija preduzima kako bi olakšala poslovanje preduzeća i podržala njihovu konkurentnost. Istaknuto je da su između 2017. i 2022. godine, evropski zakonodavci nametnuli ukupno 850 novih obaveza kompanijama  koje ih dodatno opterećuju. Ova regulatorna inflacija donosi velike troškove izveštavanja i usaglašavanja za evropske kompanije i posebno je štetna za mala i srednja preduzeća, i da se mora naći način da se ova opterećenja smanje.  

Takođe, značajna pažnja je posvećena cyber bezbednosti i novim revolucionarnim tehnologijama, kao i o evropskim izborima 2024. godine.

Rene Branders, predsednik VBO-FEB i Pieter Timmermans, izvršni direktor VBO-FEB su istakli da Federacija preduzeća Belgije sa ponosom želi dobrodošlicu BusinessEurope i njenim članicama iz cele Evrope u vreme predstojećeg belgijskog predsedavanja Savetom EU. Istakli su da Belgija ima ključnu ulogu u tome da Evropa ponovo postane mesto za poslovanje, inovacije i investicije.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *