Međunarodna organizacija poslodavaca,(IOE), jednoglasno izabrala novo rukovodstvo

Međunarodna organizacija poslodavaca (IOE) jednoglasno je izabrala novo rukovodstvo, uključujući prvu afričku predsednicu.

Unija poslodavaca Srbije je postala član Međunarodne organizacije poslodavaca 2006. godine, kao jedini legitiman predstavnik poslodavaca na nivou Republike Srbije.

Organizacije članice IOE ušle su u istoriju izborom Žaklin Mugo za svog novog predsednika na trogodišnji mandat. Ovo značajno imenovanje označava prvi put da žena afrička liderka preuzima upravljanje globalnom organizacijom poslodavaca koja postoji duže od jednog veka.

Žaklin Mugo je izvršni direktor i glavni izvršni direktor Federacije poslodavaca Kenije (FKE) i generalni sekretar Konfederacije poslodavaca Afrike, kao i uspešan transformacioni poslovni lider i profesionalac sa višedecenijskim iskustvom stečenim radom u javnom i privatnom sektoru. Bila je na visokim pozicijama u pravosuđu, raznim multinacionalnim preduzećima, brzim kompanijama široke potrošnje i sektoru vazduhoplovstva.

Žaklin Mugo preuzima dužnost od Michele Parmelee, koja je vodila organizaciju od 2021-2024. Tokom svog mandata, gospođa Parmelee je igrala ključnu ulogu u značajnom unapređenju politike rodne i pravedne tranzicije IOE-a, ostavljajući snažnu osnovu za novo rukovodstvo koje može da gradi.

Generalni savet je takođe izabrao šest potpredsednika za novi mandat: Renate Hornung-Draus (Nemačka) za potpredsednicu IOE u ILO; Aleksandre Furlan (Brazil) kao potpredsednik IOE za Latinsku Ameriku; Sonia Janahi (Bahrein) kao potpredsednica IOE za Aziju i Pacifik; Blaise Matthei (Švajcarska) kao potpredsednik IOE za Evropu i centralnu Aziju; Hicham Zouanat (Maroko) kao potpredsednik IOE za Afriku; i Tomas Mekal (SAD) kao potpredsednik IOE za Severnu Ameriku.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *