Međunarodna konferencija o upravljanju u digitalnoj privredi u Bukureštu od 9. do 11. oktobra

Međunarodna kancelarija rada (International Labour Office – ILO) u saradnji sa Međunarodnom asocijacijom ekonomsko-socijalnih saveta i sličnih institucija (AICESIS) i Ekonomsko-socijalnim savetom Rumunije (CES)  organizuje  Međunarodnu konferenciju posvećenoj temi „Upravljanje u digitalnoj privredi: kritično važna uloga socijalnog dijaloga kroz  ESC-SIs“.

Konferencija se organizuje  09-11. oktobra 2019. godine u Bukureštu, u Rumuniji, u okviru Sporazuma o saradnji koji su AICESIS i ILO potpisali 8. maja 2012. godine.

Na ovom događaju će se okupiti predstavnici ekonomsko-socijalnih saveta i sličnih institucija iz celog sveta, eksperti MOR i drugih međunarodnih organizacija kao što su UNDESA (Odeljenje Ujedinjenih nacija za ekonomska i socijalna pitanja), Svetska banka, OECD i Svetski ekonomski forum, članovi AICESIS i predstavnici nacionalnih tripartitnih institucija koje nisu članice AICESIS.

Novoizabrani predsednik AICESIS je gospodin Charles KOOFFI DIBY, a predsednik Unije poslodavaca Srbije, Miloš Nenzić, izabran je u Bord direktora Međunarodne asocijacije Socijalno-ekonomskih Saveta.

Učesnici konferencije će razmotriti ulogu, izazove i mogućnosti koje se pružaju institucijama socijalnog dijaloga u digitalnoj privredi, uključujući tu izazove i mogućnosti koji se pružaju u vezi sa promovisanjem ravnopravnih i inkluzivnih društava, a razmeniće i iskustva i dobru praksu koju imaju.

Predstavnici Unije poslodavaca Srbije su Miloš Nenezić, predsednik Unije poslodavaca Srbije i Adreja Brkić, predsednik Izvršnog odbora Unije poslodavaca Srbije.

 

 

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *