Kraljevina Norveška pruža podršku početnicima u poslovanju i postojećim preduzećima za razvoj kroz nabavku opreme i uvođenje usluga.

Kraljevina Norveška je preko ambasade Kraljevine Norveške u Srbiji raspisala Javni poziv za podršku početnicima u poslovanju i postojećim preduzećima za razvoj kroz nabavku opreme i uvođenje usluga u 91 opštini u Srbiji koje se nalaze u trećoj i četvrtoj grupi prema stepenu razvijenosti. Javni poziv je raspisan u okviru projekta „Podrška Kraljevine Norveške razvoju Zapadnog Balkana – Norveška za vas“.

Cilj poziva je doprinos uravnoteženijem društveno-ekonomskom razvoju u Srbiji kroz povećanje mogućnosti zapošljavanja i podršku socijalnoj koheziji u manje razvijenim područjima.

LOT 1: Podrška početnicima u poslovanju – indikativni ukupni iznos dostupnih sredstava je 399.000 USD (u dinarima). Maksimalna vrednost po grantu je 11.400 USD (u dinarima). Za LOT 1 korisnici su u obavezi da daju gotovinski udeo u troškovima projekta u iznosu od 10% ukupno prihvaćenih troškova projekta.

LOT 2: Podrška unapređenju produktivnosti postojećih preduzeća i otvaranju novih radnih mesta – indikativni ukupni iznos dostupnih sredstava je 399.000 USD (u dinarima). Maksimalna vrednost po grantu je 11.400 USD (u dinarima). Za LOT 2 korisnici su u obavezi da daju gotovinski udeo u troškovima projekta u iznosu od 20% ukupno prihvaćenih troškova projekta.

Svi projekti koji budu dobili finansijsku podršku trajaće najviše 12 meseci.

Kriterijume poziva i dokumenta za podnošenje prijave možete preuzeti ovde

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *