Konsultacije -Nacrt zakona o radnoj praksi

Nacrt zakona o radnoj praksi je trenutno u postupku javne rasprave. Prethodni Nacrt članovi Socijalno-ekonomskog saveta Republike Srbije, (na 109. redovnoj sednici, održanoj 26. januara 2022. godine), nisu prihvatili jer se sa istim nisu složili ni predstavnici Unije poslodavaca Srbije kao ni reprezentativni sindikati.

Unija poslodavaca Srbije je resornom ministarstvu dostavila komentare. Sadašnji korigovan tekst Nacrta zakona o radnoj praksi je usvojio veliki broj naših predloga, ali i dalje postoje predviđena rešenja koja mogu loše uticati na implementaciju ovog zakona, a koji ima za cilj da unapredi položaj nezaposlenih mladih na tržištu rada i pozitivno utiče na deficitarna zanimanja u Srbiji.

Obzirom na važnost i značaj ovog predloženog Nacrta zakona pozivamo Vas na konsultacije koje će se održati u petak 8. septembra 2023. godine, u prostorijama Unije poslodavaca Srbije u Zemunu, Stevana Markovića br.8 , sa početkom u 11 časova.

Molimo Vas da na email ljilja.pavlovic@poslodavci.rs ili putem telefona 011 3160 248 obavezno potvrdite učešće.

Ukoliko niste u mogućnosti da prisustvujete konsultacijama komentare na Nacrt zakona o radnim praksama možete dostaviti na napred navedeni email najkasnije do 15. septembra, kako bismo imali vremena da pripremimo kvalitetne izmene i predloge.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *