Javni konkursi i pozivi Nacionalne službe za zapošljavenje za poslodavce

Nacionala služba za zapošljavanje raspisala je  javne pozive i konkurse, u cilju realizacije programa i mera aktivne politike zapošljavanja predviđenih Programom rada za 2019. godinu.

Pravo učešća u javnim pozivima i konkursima imaju poslodavci iz privatnog i javnog sektora, kao i udruženja koja imaju status pravnog lica, odnosno koja su upisana u Registar Agencije za privredne registre.
 
Nacionalnim akcionim planom zapošljavanja za 2019. godinu, koji je usvojila Vlada Republike Srbije, za realizaciju planiranih programa i mera aktivne politike zapošljavanja, obezbeđeno je 4.000.000.000 dinara, dok je za zapošljavanje osoba sa invaliditetom obezbeđeno 550.000.000 dinara. Takođe, iz direktnog granta NSZ obezbeđen je iznos od 206.583.000 dinara za sprovođenje mera aktivne politike zapošljavanja za 2019. godinu.
Informacije o programu mogu se dobiti u svakoj organizacionoj jedinici Nacionalne službe, preko Pozivnog centra Nacionalne službe, telefon: 0800-300-301 ili na sajtu www.nsz.gov.rs.
Zahtev za učešće u programu podnosi se nadležnoj organizacionoj jedinici Nacionalne službe, prema mestu rada pripravnika, neposredno ili putem pošte, na propisanom obrascu koji se može dobiti u svakoj organizacionoj jedinici Nacionalne službe ili preuzeti  OVDE

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *