Koliko je potrebno vremena za uvođenje sistema upravljanja zaposlenima, merenja učinka, kompetencija i sličnih HR sistema?

Jedna od najčešćih smetnji kod uvođenja različitih sistema je vreme koje je potrebno da se oni implementiraju. Uprava često misli da je moguće neke sisteme uvesti znatno brže i postavlja nerealna očekivanja, ali je češći slučaj da se od uvođenja procesa odustaje zbog procene da je komplikovano i da će nešto predugo trajati, a postoje značajno brža i kraća rešenja.

Ovo je uglavnom posledica ranijih iskustava koje je neko imao sa sličnim sistemima, a među njima su posebno oni koji su vezani za upravljanje zaposlenima, merenje učinka, kompetencije zaposlenih, sistem odgovornosti i generalno ljudske resurse. Kako oni zavise dosta od ciljeva organizacije i trenutnog stanja, vreme i odnos ukupnih koristi i troškova će najpreciznije biti izračunati kroz direktan rad sa organizacijom.

Međutim, uz precizne parametre, moguće je dobiti i prilično precizan okvir vremena koje je bilo potrebno u sličnim slučajevima.

Da bismo Vam olakšali, dogovorili smo se sa našm članom iConsult da podelimo njihov kalkulator za računanje očekivanog vremena potrebnog za uvođenje sličnih sistema. Kalkulator je zasnovan podacima prikupljanim tokom 15 godina, upravo vezanih za implementaciju ovih sistema na našim prostorima i EU.

U kalkulator su unete stvarne vrednosti dobijene iz rada sa 1050 firmi i organizacija iz različitih industrija i predstavlja odličnu početnu procenu vremena, koja će Vam pružiti jasan okvir i pomoći da definišete očekivanja na pravi način.

Kalkulator možete pronaći OVDE
Svakako, pored same procene vremena, obratite pažnju i na napomene, a mi smo sigurni da će Vam kalkulator biti veoma koristan.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *