Ključni prioriteti za poslovanje u EU definisani na sednici Izvršnog odbora BusinessEurope

Unija poslodavaca Srbije aktivno je učestvovala na sastanku Izvršnog odbora BusinessEurope na kojem su definisani ključni ciljevi i prioriteti za naredni period. Sastanak je održan u Briselu 26. oktobra, a Uniju poslodavaca Srbije je predstavljao direktor Srđan Drobnjaković.

Pripremajući se za izbore za Evropski parlament 2024. godine BusinessEurope je u procesu identifikovanja ključnih izazova za EU u periodu od 2024. do 2029. godine. Ovi izbori će biti održani od 6. do 9. juna 2024. godine, a glavne evropske političke stranke trenutno pripremaju svoje programe. BusinessEurope će aktivno učestvovati u dijalogu sa različitim strankama kako bi obezbedio perspektivu poslovnog sektora u ovom procesu.

U okviru priprema za naredne evropske izbore i formulisanje svojih predloga ka institucijama EU, BusinessEurope je kao prioritetne ciljeve naveo :

  • smanjenje regulatornih opterećenja sa ciljem olakšavanja poslovanja evropskim kompanijama;
  • jačanje jedinstvenog tržišta kroz razvijanje programa za dublju integraciju unutar jedinstvenog tržišta;
  • podrška energetskoj sigurnosti – sa ciljem osiguranja konkurentnih cena energenata za preduzeća;
  • proširivanje pristupa međunarodnim tržištima sa ciljem otvaranja novih međunarodnih tržišnih mogućnosti za evropske kompanije.
  • Rešavanje nedostatka veština i podsticanje inovacija kroz realizaciju adekvatnih obuka.

BusinessEurope se zalaže pred svim relevantnim institucijama kako bi podržao ekonomsku stabilnost i konkurentnost kompanija u EU. U narednim mesecima, njegovi napori će biti usmereni na postizanje konkretnih rezultata u navedenim oblastima.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *