Kako stvoriti odgovorno radno okruženje kroz transformaciju HR?

Učesnici 4. HR KONGRESA 2023. u organizaciji Menadžment centra Beograd, su pokušali da daju viziju odgovornog radnog okruženja kroz transformaciju HR. Kongresu je prisustvovalo preko 450 predstavnika HR sektora i najvišeg menadžmenta kompanija iz Srbije i regiona, među kojima je bila i predstavnica Unije poslodavaca Srbije.

Kako bi se, u ovim izazovnim vremenima, u trenutku industrijske revolucije u IT, došlo do odgovora od million dolara, organizovano je više panela u kojima su predstavljeni najbolji primeri (HR) prakse uspešnih komapanija, ali su najiskrenije iznete i sve prepreke sa kojima se privreda suočava.

Učesnici su se složili da je briga o ljudskom kapitalu od strateškog značaja, kao i da je celoživotno učenje najveća veština. Kao zaključak Kongresa nametnulo se da je budućnost kompanija u intelektualnom kapitalu jer on donosi inovacije.

U okviru događaja, predstavljeno je sedam primera najbolje prakse HR u kompanijama DDOR , Delhaize, Generali, Luxoft, Merkator, Nelt, Telekom Srbija. Prvu nagradu za program za svoje zaposlene „E-učenje” osvojio je Telekom Srbija, dok je drugo mesto ponela kompanija Generali, a treće Nelt.

Diskusija se vodila u okviru panela:

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *