Kako sačuvati bezbednost poslovnih podataka

Unija poslodavaca Srbije sa predstavnicima Instituta za standardizaciju Srbije održala informativni vebinar posvećen zaštititi poslovnih podataka od cyber napada.

Poslovanje u digitalnom svetu podrazumeva brojne izazove u vidu sajber pretnji, čije posledice mogu biti izuzetno velike, počev od gubitka podataka pa do ozbiljnih finansijskih  gubitaka.

Cyber bezbednost predstavlja sposobnost zaštite ili odbrane sajber prostora od sajber napada i ona podrazumeva sprečavanje i otkrivanje incidenata narušavanja bezbednosti.

Koja je razlika između informacione i cyber bezbednosti, na koji način pravilno oceniti rizike da bi se očuvala potrebna bezbednost,  na koji način zaposlene pripremiti na zaštitu od cyber napada, kako obezbediti podršku za primenu standarda iz oblasti bezbednosti, kako identifikovati i primeniti kontrole mere u vidu zaštite objekta, tehnologije i podataka, samo su neka od pitanja na koje su predstavnici Instituta za standardizaciju Srbije dali odgovore učesnicima.

Na vebinaru je takođe bilo reči o značaju implementacije određenih standarda koji u značajnoj meri mogu unaprediti efikasnost, kvalitet proizvoda i usluga i povećati poverenje kupaca i klijenata, a samim tim povećati prepoznatljivost i konkurentnost kompanije na tržištu.

Prezentacije sa vebinara možete pogledati na sledećim linkovima CYBER BEZBEDNOST i PREZENTACIJA.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *