Javni poziv za sprovođenje paketa usluga za mlade i žene preduzetnice

Javni poziv je objavljen u skladu sa  Programom standardizovanog seta usluga za mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnike u 2021. godini, Ministarstva privrede, koji se realizuje preko Razvojne agencije Srbije, i akreditovanih regionalnih razvojnih agencija.

Javni poziv je otvoren do 01.04.2021. godine.

Paket usluga za mlade podrazumeva pomoć stručnog lica iz Akreditovane razvojne agencije mladom potencijalnom ili novoosnovanom preduzetniku, starosti od 18 do 30 godina. Pomoć se sastoji od raspoloživih standardizovanih savetodavnih usluga, obavezne obuke „Obuka za početnike u poslovanju”, jedne/više specijalizovanih obuka  i mentoring usluge u trajanju do 40 sati.

Paket usluga za žene preduzetnice podrazumeva pomoć stručnog lica iz ARRA privrednom subjektu čiji osnivač ili vlasnik je žena ili je žena jedan od vlasnika sa većinskim udelom u vlasništvu (minimum 51%) i jedan od zakonskih zastupnika. Pomoć se sastoji od raspoloživih standardizovanih savetodavnih usluga, jedne ili više specijalizovanih obuka  i mentoring usluge u trajanju do 40 sati.

Ukupan budžet za pružanje ove usluge iznosi 23.372.000,00 dinara u bruto iznosu.

Iznos koji je opredeljen za realizaciju paketa usluge po korisniku iznosi 110.000,00 dinara u bruto iznosu, dok je pojedinačna vrednost svake usluge propisana Uredbom o utvrđivanju Programa standardizovanog seta usluga za mikro, mala i srednja preduzeća i preduzetnike u 2021. godini.

Prijave sa svim pratećim obrascima i dokumentacijom se podnose lično ili preporučenom poštom akreditovanoj razvojnoj agenciji sa naznakom: Prijava na Javni poziv za dobijanje paketa usluga za mlade i žene preduzetnice u 2021 godini.

Detaljnije informacije o uslovima i načinu prijavljivanja, kao i o potrebnoj dokumentaciji možete pročitati ovde.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *