JAVNI POZIV ZA PROGRAM PODRŠKE MALIM I SREDNJIM PREDUZEĆIMA PRI APLICIRANJU ZA PRISTUP EU FONDOVIMA

Privredna komora Srbije u saradnji sa Komorskim investicionim forumom Zapadnog Balkana 6 (KIF ZB6) poziva mikro, mala i srednja preduzeća da se prijave za projekat pružanja tehničke asistencije pri apliciranju za pristup EU fondovima. Ova aktivnost je u potpunosti finansirana od strane EU, a Privredna komora Srbije je sprovodi u okviru projekta podrške Evropske Unije nacionalnim komorama Zapadnog Balkana.

Programom je predviđeno učešće 60 malih i srednjih preduzeća sa Zapadnog Balkana, od kojih 10 iz Srbije. Za potrebe sprovođenja ove aktivnosti i odabira potencijalnih učesnika u programu dizajnirana je posebna platforma na koju se možete prijaviti putem sledećeg linka. Platforma će služiti kao ključna kontakt tačka za pomoć, informisanje i centar znanja za potencijalne učesnike.

Proces selekcije počinje registracijom na platformi, nakon čega sledi prolazak kroz kurs i test spremnosti i ocenjivanja, zatim onlajn intervju sa kompanijama koje su položile test prilikom čega se razgovara o vašim idejama i trenutno otvorenim pozivima na koje možete da se prijavite. Kurs je osmišljen tako da na najefikasniji način edukuje potencijalne kandidate, kroz primer poziva za podnošenje predloga projekta. Omogućava malim i srednjim preduzećima da na praktičnom primeru imaju direktan uvid u jedan od potencijalnih poziva i provere svoje znanje kroz bodovanje. Proces se završava evaluacijom, nakon čega će odabrane kompanije dobiti obaveštenje putem mejla.

Rok za podnošenje prijava za program podrške malim i srednjim preduzećima pri apliciranju za pristup EU fondovima, odnosno prijavljivanje kompanija na platformi je 9.septembar 2022. godine.

Za sve dodatne informacije i pitanja možete direktno kontaktirati Centar za KIF putem mejla: zapadnibalkan@pks.rs ili broja telefona: +381 11 414 94 79.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *