Javne konsultacije u vezi izmena Zakona o javnim nabavkama

Ministarstvo finansija i Kancelarija za javne nabavke organizuju javne konsultacije u vezi sa Nacrtom zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama. Ove izmene i dopune imaju za cilj unapređenje sistema javnih nabavki u Srbiji.

Svi zainteresovani članovi Unije poslodavaca Srbije, imaju priliku da učestvuju u procesu javnih konsultacija slanjem svojih komentara na adresu j.budimcevic@poslodavci.rs. Rok za dostavljanje komentara je utorak, 4. jul 2023. godine.

Nacrt zakona je rezultat pregleda i analize postojećeg stanja u oblasti javnih nabavki. Ministarstvo finansija i Kancelarija za javne nabavke rade na unapređenju zakonodavnog okvira kako bi se osigurala transparentnost, efikasnost i konkurencija u procesu javnih nabavki.

Očekuje se da će predložene izmene i dopune Zakona o javnim nabavkama unaprediti postupke, poboljšati pravnu sigurnost i podstaći veću konkurenciju među ponuđačima. Takođe, cilj je da se ojača borba protiv korupcije i nepravilnosti u oblasti javnih nabavki.

Unija poslodavaca Srbije poziva sve zainteresovane članove da aktivno učestvuju u ovom procesu i dostave svoje predloge i sugestije. Ova inicijativa predstavlja važan korak ka unapređenju sistema javnih nabavki u Srbiji, u skladu sa međunarodnim standardima i najboljom praksom.

Nacrt zakona o izmenama i dopunama Zakona o javnim nabavkama možete pogledati OVDE.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *