Javna rasprava o Nacrtu zakona o radnoj praksi

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je objavilo  javnu raspravu o Nacrtu zakona o radnoj praksi koja je počela  u petak i trajaće do 23. decembra 2021. godine.

U okviru javne rasprave biće organizovane prezentacije i stručne rasprave u Novom Sadu 13. decembra, Nišu 14. decembra i u Beogradu 17. decembra.

Ministarstvo za rad pozvalo je zainteresovane građane, kao i stručnu javnost, da se upoznaju sa tekstom Nacrta zakona o radnoj praksi i da daju svoje komentare, sugestije i predloge. Nacrt zakona i obrasce za komentare možete preuzeti ovde

Zainteresovani za učešće na prezentaciji Nacrta zakona i stručnim skupovima potrebno je da blagovremeno dostave svoju prijavu sa naznakom grada gde će prisustvovati prezentaciji i stručnoj raspravi, na adresu javna.rasprava@minrzs.gov.rs

Predlozi, sugestije, inicijative i komentari, dostavljaju se na Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja na adresu javna.rasprava@minrzs.gov.rs i/ili pisanim putem na adresu: Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, ul. Nemanjina 22-26, 11000 Beograd.

Važno je napomenuti da nakon  održana dva sastanka radne grupe  u kojoj je predstavnike imala i Unija poslodavaca Srbije,  dati su brojni komentari na već pripremljen  tekst Nacrta zakona o radnim praksama. Umesto obećanog trećeg sastanka i bez postignutog dogovora i prethodnog informisanja članova radne grupe Nacrt zakona je poslat na javnu raspravu.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published.Required fields are marked *