Izmena mera i pojačan inspekcijski nadzor

Nove mere, koje su na snazi od danas (06.00 časova), predviđaju da svi ugostiteljski objekti (restorani, barovi, kafići  i noćni klubovi), kao i tržni centri ostaju i dalje zatvoreni, dok uslužne delatnosti, prehrambene prodavnice i ustanove kulture mogu da rade uz strogo poštovanje svih epidemioloških mera koje su na snazi.

Svi objekti prodaje hrane, kao i ustanove kulture (bioskopi, pozorišta, galerije i biblioteke), od danas mogu da rade do 21.00 čas, a ostali objekti do 20.00 časova, uz poštovanje predviđenih uslova.

Bioskopi, pozorišta, biblioteke i druge ustanove kulture, frizerski i kozmetički saloni i ostale uslužne delatnosti, moraju obezbediti minimum 9m2 po osobi ili posetiocu, dok  fitness klubovi, teretane, spa centri  i slično, moraju obezebediti 16 m2 po osobi. U broj prisutnih osoba u objektu, računaju se i zaposleni u istim (frizer, prodavac, fitness instruktor).

Vlada Republike Srbije najavila je da će od danas biti pojačan inspekcijski nadzor poštovanja novih mera, a naročito dozvoljenog prostora po osobi unutar objekta, kao i postojanja kovid-redara u objektu.

Ugostiteljskim objektima dozvoljena je šalterska prodaja hrane i pića 24 časa dnevno, dok hotelski restorani i kafei mogu do 21.00 sat usluživati isključivo goste hotela sa prijavljenim boravkom.

Vlada Republike Srbije poziva na strogu disciplinu i poštovanje svih epidemioločkih mera i apeluje na ličnu odgovornost građana.

Drugačije rešenje mera zaštite doneto je na osnovu inicijative privrede koje je pokrenula Unija poslodavaca Srbije.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *