Izazovi i budućnost poslovanja u regionu

Predstavnici Unije poslodavaca Srbije su učestvovali na Konferenciji “Izazovi i budućnost poslovanja #3”, koju je organizovala Unija poslodavaca Republike Srpske.

Kroz dijalog sa relevantnim akterima, uključujući poslodavce, predstavnike Vlade Republike Srpske, akademske zajednice, institucija i stručnih organizacija su identifikovani i definisani ključni ekonomski i socijalni izazovi, sa ciljem utvrđivanja pravca delovanja ka stvaranju produktivne i socijalno pravedne zajednice.

Konferencija je pružila uvide u aktuelne izazove i perspektive poslovanja u regionu, i obuhvatala dva panela:

  • Program ekonomskih reformi – kako sačuvati i razvijati ljudski potencijal u uslovima rasta ekonomske migracije: razgovaralo se o izazovima i mogućnostima koji se javljaju usled ekonomskih migracija i kako obezbediti održiv ekonomski rast i razvoj u takvim uslovima.
  • Ubzan tehnološki razvoj – put konkurentnosti i boljeg životnog standarda: fokusirati je bio na brzom tehnološkom razvoju i njegovom uticaju na poslovanje, ekonomiju i životni standard građana, te kako se pripremiti za ovaj izazov.

Posebno je bio interesantan intervju sa Markom Carevićem (CEO kompanije Ananas Beograd), na temu “Biti drugačiji, biti poseban”,u kom je podelio savete i iskustva o e-commerce ekosistemu Ananas, osnivanju i razvojnom putu kompanije, uz preporuke za početnike u start-up svetu.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *