Inovacioni vaučeri za mikro, mala i srednja preduzeća


Javni poziv za dodelu inovacionih vaučera je raspisao Fond za inovacionu delatnost. Korisnici su mikro, mala i srednja preduzeća, u većinskom privatnom vlasništvu (minimalno 51% privatnog vlasništva) registrovana u Srbiji kod Agencije za privredne registre i sa sedištem u Srbiji.

Ovi vaučeri predstavljaju jednostavan finansijski podsticaj preduzećima kojima su potrebne usluge od naučnoistraživačkih organizacija za rešavanje tehničkog/tehnološkog problema odnosno za transfer naučnih, tehnoloških ili inovativnih usluga koje su nove za preduzeća.

Inovacionim vaučerom se finansira do 60% ukupnih troškova usluga koje pruža naučnoistraživačka organizacija za razvoj novih ili poboljšanje postojećih proizvoda, izradu demonstracionog prototipa ili različite vidove ispitivanja, a maksimalno do 800.000 dinara, ne uključujući PDV.
Jednom podnosiocu prijave mogu biti odobrena najviše dva inovaciona vaučera, u maksimalnom iznosu od 1.200.000 dinara, a odobreni inovacioni vaučer se mora iskoristiti u roku od šest meseci
Za ovaj javni poziv obezbeđena su sredstva u iznosu od 60 miliona dinara u okviru budžeta Republike Srbije, a javni poziv je otvoren sve do utroška opredeljenih sredstava.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *