iConsult – Sistem podrške menadžmentu koji će učiniti optimizaciju performansa prostim kao pasulj

Posmatrajući kojom brzinom tehnologija menja svet, dostupnost brojnim informacijama, koliko inovira procese, kako ubrzava proizvodnju, menja postojeća i utiče na nova radna mesta, postajemo svesni potrebe za stalnim unapređenjem postojećih znanja i veština.

Digitalizacija, odluke donete na osnovu podataka (HR analitika), stručna podrška i kontinuirani profesionalni razvoj neophodni su za dalje konkurentno poslovanje, uspešnije izvršavanje radnih zadataka i opšte poboljšanje načina rada. Stoga nam je izuzetno važna saradnja i poverenje koje nam je ukazao iConsult tim koji već više od 15 godina unapređuje poslovanje svojih klijenata kroz izradu savremenih sistema upravljanja zaposlenima, merenja učinka, kompetencija, platnih struktura, kao i obuka i razvoj zaposlenih.

Pored poslovanja na našem tržištu, iConsult je kroz svoju iManage/iReport platformu prisutan i na tržištima regiona, EU i Švajcarske. Segment rada sa inostranstvom čini preko 75% ukupne aktivnosti koju ostvaruju.

Njihov cilj je razvoj stabilnih i održivih sistema upravljanja zaposlenima (i merenja učinka) koje ne uključuju angažovanje internih resursa klijenta, a da istovremeno pružaju aktivnu podršku zaposlenima i menadžmentu.

Kako to funkcioniše? Implementiraju sisteme koji postavljaju minimalni standard upravljanja zaposlenima u kompaniji i daju menadžerima alate koji će im pomoći da efikasnije upravljanju njihovim domenom odgovornosti.

Sistemi koje izrađuju dolaze sa jasnim smernicama i obukom i po potrebi, sa savremenim softverskim alatima. Ipak, ono što je najveća vrednost njihovog rada je profesionalna podrška zaposlenima, menadžerima i rukovodstvu.

“Podrška je, apsolutno, srž našeg koncepta rada”

naglašava Ivan Marković, iConsult osnivač i CEO.

Podršku klijentima pružaju kolege koji zaista mogu da razumeju upravljanje i biznis procese. I to ne samo kroz njihove sisteme i softverske alate, već́ kroz direktnu komunikaciju sa menadžerima i vođama timova, pružajući im rešenja za svakodnevne situacije i izazove.

Ključne oblasti podrške menadžerima i HR timovima obuhvataju:

 • Podršku rukovođenju zaposlenima
 • Rešavanje problema u realnom vremenu
 • Work-flow optimizaciju
 • Pomoć menadžerima pri rešavanju svakodnevnih izazova
 • Podršku u upravljanju performansama
 • Pripremu specijalista za menadžerske pozicije
 • Procene rada i preporuke za unapređenje na osnovu sistema kompetencija
 • Predloge za razvoj procesa
 • Asistenciju u strateškom planiranju razvoja zaposlenih
 • Kompletnu podršku HR timovima u implementaciji i korišćenju sistema

Cela poenta je u pravim rešenjima kada su menadžmentu najpotrebnija. Na temelju preciznih podataka i opsežnog iskustva, podatke sagledavaju iz različitih uglova i znatno olakšavaju teške odluke izvršnih direktora i top menadžmenta.

Ključne oblasti podrške top menadžmentu obuhvataju:

 • Sisteme upravljanja zaposlenima
 • Praćenje izvršenja aktivnosti/zadataka
 • Ranu identifikaciju slabih tačaka
 • Data-driven (HR) podršku donošenju odluka
 • Digitalizaciju procesa vezanih za ljudske resurse i upravljanje zaposlenima
 • Nepristrano izveštavanje i analiza uzroka
 • Razvoj ljudskih resursa i HR funkcije
 • Organizaciona poboljšanja
 • Upravljačke veštine i razvoj kapaciteta
 • Poboljšanje upravljanja izveštajima

Kroz iManage platformu, iConsult poseduje i sopstvene sertifikovane sisteme za upravljanje firmom i zaposlenima, sisteme kontrole rada i upravljanje aktivnostima, sisteme izveštavanja, sistem za definisanje, kontrolu i automatsko izračunavanje zarada svakog zaposlenog na osnovu postignutih rezultata i učinka, skup sistema za procenu kompetencija zaposlenih i sistem za funkcionalnu administraciju ljudskih resursa.

O stručnosti i uspešnosti pristupa ovim temama govore brojne reference i utisci klijenata.

Pored sistema za upravljanje zaposlenima, edukacija je oblast na koju su posebno ponosni, jer je tako i nastala cela ideja o pružanju adekvatne podrške klijentima. Taj segment je formiran još 2004. godine, a od 2013. uključen u iConsult kao deo core business-a. Za to vreme  organizovali su 880 uspešnih poslovnih edukacija iz raznih oblasti, kao i mnoštvo in-house seminara i obuka koji su uvek prilagođeni grupi koja ih prati.

Karakteristike iConsult edukacija jesu neposredan kontakt sa predavačem i mogućnost dobijanja odgovora na konkretna pitanja. Rad se zato odvija u malim grupama, obično od 5 do 7 polaznika, sa stručnim predavačima koji poseduju bogato praktično iskustvo.

Sa potrebom da se međusobno povezujemo i razmenjujemo svoja iskustva i pozitivne prakse, javlja se i želja za unapređenjem i podrškom u daljim zajedničkim aktivnostima. Kroz uzajamnu podršku radićemo na daljem kontinuiranom inoviranju privrednih aktivnosti, usavršavanju kadrova, boljem korišćenju ograničenih resursa kao i jačanju naučnih, stručnih i tehničkih delatnosti.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *