Olimp-prvi hotel u Srbiji koji je dobio energetski pasoš u našim redovima

Velika kriza koja je nastala usled pandemije u ogromnim razmerama je pogodila Sektor hotelijerstva. Negde je u potpunosti obustavljen rad ugostiteljskih objekata, a pad prometa je evidentan kod svih hotela u Srbiji.

Udruženi pod krovom Unije poslodavaca Srbije, hotelijeri imaju šansu da se organizuju i zajedno rešavaju probleme nastale kao posledica krize izazvane pandemijom. Hotel Olimp sa Zlatibora je jedan od vrlo značajnih članova Sektora hotelijerstva Unije poslodavaca Srbije koji nam se pridružio sa ciljem da podrži rad na inicijativama za oporavak ove privredne grane.

Od svog osnivanja 1998. godine Hotel Olimp je postavio visoke kriterijume u standardu usluga koje pruža svojim klijentima. Raspolaže savremenim smeštajnim kapacitetima i mesto je koje gostima nudi, uz prijatan ambijent i ljubazno osoblje, veliki izbor sadržaja za opuštanje i postizanje potpune udobnosti. 

Novembra 2013. godine  postao je prvi hotel u Srbiji koji je dobio energetski pasoš!
Ovaj dokument pruža potvrdu o kvalitetu zgrade sa stanovišta komfora i potrošnje energije tj. ekonomičnosti i ekološke prihvatljivosti. Energetski pasoš sadrži podatke o energetskom razredu zgrade i ukazuje na finalnu potrošnju toplotne energije za grejanje.

Hotel se u potpunosti greje sistemom voda-voda, pomoću toplotnih pumpi a, jedan od kurioziteta je da su ukupni troškovi grejanja smanjeni za pet puta, dok je o emisiji štetnih gasova suvišno i govoriti. Zgrada je svrstana u visoku B kategoriju!
Ekološki pasoš je još jedna potvrda da je Hotel Olimp privržen ekološkim stremljenjima i pristalica sofisticiranih tehnologija u službi očuvanja prirodnog okruženja i razvoja lokalne zajednice.

Naši zajednički interesi idu u pravcu daljeg insistiranja na podršci i merama za oporavak Sektora hotelijera, ali i kreiranja podsticajnog ambijenta za razvoj ugostiteljstva i turizma u Srbiji. Cilj nam je da kroz zajedničke aktivnosti damo svoj doprinos da Srbija ostane prepoznata kao atraktivna turistička destinacija sa kvalitetnom ugostiteljskom ponudom. U tom smislu važna je i naša uloga u obrazovanju budućih mladih stručnih kadrova koje ćemo zapošljavati i koji će na pravi način, koristeći se najsavremenijim alatima, boriti na tržištu i ostvarivati konkurentsku prednost.

Sa rastom poseta našoj zemlji rastu i mogućnosti ostvarivanja prihoda ne samo hotelijera i ugostitelja već i ostalih privrednih grana koje posredno podržavaju turizam i ugostiteljstvo.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *