“GIG Ekonomija”- dugoročni scenario za automobilski sektor

U sklopu projekta dugoročni scenario za automobilski sektor” trenutno radimo na istraživanju podataka koji se odnose na različite modele alternativnih zapošljavanja kao i o ulozi Saveta zaposlenih  i prava na informisanje, konsultovanje i odlučivanje u preduzeću.

Savet zaposlenih  je u demokratskom, ekonomski i tehnološki razvijenom svetu jedan od temelja industrijske i socijalne demokratije. To potvrđuje praksa čitavog niza zemalja, kao što su Nemačka, Francuska, Italija, Španija ili Holandija u kojima saveti zaposlenih postoje skoro jedan vek, imaju veliki društveni uticaj i ostvaruju veoma značajne i odgovorne funkcije u preduzećima. U Srbiji je ostvarivanje prava radnika na informisanje, konsultovanje i učestvovanje u procesu odlučivanja kroz savete zaposlenih  prepoznato u Zakonu o radu, ali koliko zaista saveta zaposlenih funkcioniše u preduzećima je pitanje?

Koristimo priliku da Vas pozovemo da uzmete učešće u ovom istraživanju bez obzira što možda Vaše poslovanje nije direktno vezano za automobilsku industriju i pomognete da se sagledaju aktuelne prilike i na bazi toga definišu politike koje će na najbolji način podržati poslovanje privrednika u Srbiji.

Upitnik možete popuniti klikom na  link

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc849OqqI9angnH2YkrTpR0r486bfTUV5u8SYOxvaNrcCiu_g/viewform

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *