Formiran Sektor za poslovanje nekretninama Unije poslodavaca Srbije

Juče je održana osnivačka sednica Sektora za poslovanje nekretninama Unije poslodavaca Srbije.

Usled okolnosti izazvanih pandemijom virusa COVID-19, sednica je održana putem video linka.

Na sednici su učestvovali Andreja Brkić, predsednik Izvršnog odbora Unije poslodavaca Srbije, Ervin Pašanović, predstavnik “Adventis Real Estate Management” DOO Beograd član Izvršnog odbora Unije poslodavaca Srbije, Nenad Đorđević, predstavnik udruženja Klaster nekretnine, Beograd, Damir Borić, predstavnik Profitim agencija za nekretnine Tamara Borić PR, Nebojša Rapaić, predstavnik Feniks Sistem DOO Beograd.

Sektor za poslovanje nekretninama će zastupati  interese poslodavaca iz oblasti posredovanja u prometu i zakupu nepokretnosti, procene vrednosti nepokretnosti, upravljanja zgradama i prodajom i izdavanjem u zakup nepokretnosti u sopstvenom vlasništvu (investitora).

Za predsednika Sektora je izabran Nebojša Rapaić, a za njegovog zamenika Ervin Pašanović.

Na sastanku se razgovaralo o predlogu kojim su Klaster nekretnine i grupacija posrednika u prometu nepokretnosti Srbije, Udruženja za trgovinu Privredne komore Srbije zatražili od Kriznog štaba Vlade Republike Srbije državnu pomoć za privredne subjekte koji se bave posredovanjem u prometu i zakupu nepokretnosti za prevazilaženje krize nastale primenom mera za suzbijanje širenja koronavirusa.

Predlogom je definisan iznos novčane pomoći koji se traži od države i postavljen je zahtev za odlaganje plaćanja poreza na dodatu vrednost za prvi kvartal 2020. godine do kraja godine, za privredne subjekte koji se bave posredovanjem u prometu i zakupu nepokretnosti.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *