Fond za razvoj Republike Srbije doneo odluku o moratorijumu obaveza

Fond za razvoj RS

Poštovani,

Obaveštavamo Vas da je Fond za razvoj Republike Srbije doneo Odluku o mirovanju obaveza – moratorijumu, kojom je svim korisnicima kredita Fonda koji su u redovnoj otplati odobreno  mirovanje dospelih obaveza do 30. septembra ove godine.

Tom odlukom predviđeno je da svim korisnicima kredita, kojima u periodu mirovanja (do 30.09.2020. godine), dospeva poslednji anuitet, a kredit je obezbeđen garancijom banke, dospeće poslednjeg anuiteta pomera se na 31.12.2020. godine, ukoliko korisnici kredita obezbede produženje roka važenja garancije do 31.01.2021. godine.

Nova garancija ili aneks postojeće garancije sa navedenim novim dospećem mora biti dostavljena Fondu najkasnije 15 dana pre datuma dospeća garancije, jer će u suprotnom, u slučaju neplaćanja obaveza, Fond o dospeću aktivirati postojeću garanciju.

Svi korisnici kredita koji su u redovnoj otplati i kojima anuiteti dospevaju u 2020. godini, a koji ne žele da koriste mirovanje dospelih obaveza, izjavu o redovnom obračunu anuiteta moraju da dostave na mejl: moratorijum@fondzarazvoj.rs  najkasnije do 15.04.2020. godine.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *