Finansijska podrška za početnike u biznisu i preduzetnike do 35 godina

Finansijska podrška je namenjena za  nabavku opreme, alata i dostavnih vozila, tekuće održavanje poslovnog i/ili proizvodnog prostora, kao i operativne troškove (do 20% ukupnog ulaganja).

Iz Budžeta RS je izdvojeno 300 miliona dinara za ovaj program, a sredstva će biti dodeljena bespovratno. Javni poziv je otvoren do utroška 35% raspoloživih sredstava za sprovođenje Programa, a najkasnije do 31. decembra 2023. godine.

Pravo prijave na Javni poziv imaju:

  • preduzetnici, mikro i mala privredna društva, koja su registrovana u Agenciji za privredne registre najranije dve godine u odnosu na godinu podnošenja zahteva, odnosno u 2021, 2022. ili 2023. godini;
  • preduzetnici, mikro i mala privredna društva, koja su registrovana u Agenciji za privredne registre najranije pet godina u odnosu na godinu podnošenja zahteva, a čiji je osnivač i zakonski zastupnik fizičko lice starosti do 35 godina.

Ova podrška je još jedna uspešno realizovana inicijativa Unije poslodavaca Srbije, kao deo naših nastojanja u cilju povećanja konkurentnosti nacionalne privrede, kroz obrezbeđenje eksternih izvora finansiranja do kojih je ovim kategorijama preduzetnika gotovo nemoguće samostalno doći.

Detaljnije na sajtu Ministarstva privrede.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *