Fakultet za diplomatiju i bezbednost

Sektoru obrazovanja Unije poslodavaca Srbije se pridružio još jedan član sa kojim ćemo raditi na inicijativama neophodnim za reforme obrazovnog sistema kako bi se obrazovali kadrovi koji su bitni za neometano funkcionisanje i napredovanje privrede.

Fakultet za diplomatiju i bezbednost predstavlja jedinstvenu visokoškolsku ustanovu koja se bavi obrazovanjem budućih stručnjaka iz oblasti diplomatije i bezbednosti, produkcije audiovizuelnih umetnosti i medija, te primenjenog softverskog inženjeringai i informacionih tehnologija.

Studenti stiču odgovarajuća znanja, ali i ona koja podrazumevaju najšire obrazovanje, i razvijaju sposobnosti da utiču na vlastitu perspektivu i da menjaju tokove savremenih međunarodnih odnosa i bezbednosti u Srbiji, regionu, Evropi i svetu.

FDB – katedra za Diplomatiju i bezbednost

Fakultet poseduje akreditaciju za osnovne i master studije, izdatu od strane Komisije za akreditaciju i proveru kvaliteta Republike Srbije, kao i dozvolu za rad od strane Ministarstva prosvete Republike Srbije. Studijski programi su usklađeni sa Bolonjskom deklaracijom.

Fakultet radi prema najvišim akademskim standardima i insistira na stvaranju pretpostavki za praktičnu primenu stečenih znanja. Pored teorijskih znanja, studenti uče diplomatske veštine, govorništvo, diplomatski protokol, borilačke veštine, ples i stiču sposobnosti preuzimanja inicijative, veštine pregovaranja, kritičkog pregovaranja, kritičkog prosuđivanja i kreativnog mišljenja. Na kraju ovih multidisciplinarnih studija, studenti su u potpunosti osposobljeni za rad u diplomatiji i sistemu bezbednosti (odbrana, unutrašnji poslovi, obaveštajno-bezbednosne službe, privatni sektor).

FDB – katedra za Primenjeno softversko inženjerstvo i informacione tehnologije

Fakultet za diplomatiju i bezbednost, kao samostalna visokoškolska ustanova akreditovao je novi studijski program osnovnih akademskih studija Primenjeno softversko inženjerstvo i informacione tehnologije. Ovaj studijski program će od školske 2023/2024. godine osposobljavati studente za razvoj i primenu naučnih i stručnih dostignuća iz naučno stručne oblasti računarsko inženjerstvo i informacione tehnologije.

Savremeni načini izvođenja teorijske i praktične nastave u adekvatno tehnički opremljenim nastavnim prostorima, kao i mogućnost pristupa svim relevantnim informacionim bazama podataka, omogućavaju studentima da se savladavanjem ovog studijskog programa, uključe u sve vrste složenih poslova u sektoru informacionih tehnologija.

Posebno treba istaći da kadrovi obrazovani na ovom studijskom programu mogu kompetentno zadovoljiti i potrebu ključnih linija rada institucija Vlade i lokalnih samouprava Republike Srbije, a naročito Ministarstva za inostrane poslove i Ministarstva unutrašnjih poslova ali i sve sofisticiranije i globalno upravljane privrede u današnjem informatičkom društvu u svetu.

FDB – katedra za Produkciju dramskih i audiovizuelnih umetnosti i medija

Studije audio-vizuelnih umetnosti kombinuju korišćenje modernih tehnologija i prakse koje studenti vode u svet filma, pozorišta, televizije, radija i opšte kulture, umetnosti i medija.

Ako vas interesuju produkcija i realizacija kulturnih, umetničkih i medijskih sadržaja, rad sa glumcima, rediteljima, scenaristima, montažerima i drugim stručnjacima iz sveta filma i televizije, pozorišta, muzike i radija, onda je produkcija dramskih i audio-vizuelnih umetnosti smer za tebe.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *