Evropska konsalting grupa-Dve decenije uspešnog pružanja konsultantskih usluga u javnom sektoru na Zapadnom Balkanu

Evropska konsalting grupa je vodeća konsultantska kompanija u javnom sektoru za EuropeAid-projekte u Srbiji. Osnovana u Beogradu 2001, kompanija je obeležila svoju jubilarnu dvadestu godišnjicu uspešnog postojanja u aprilu  2021.  

Od svojih skromnih početaka, kompanija se razvila u vodeću konsultantsku kompaniju za EuropeAid-projekte učestvujući u velikim razvojnim programima finansiraranih od strane Evropske komisije kao i drugih međunarodnih donatora u Srbiji kao i u regionu Zapadnog Balkana, (uključujući Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Severnu Makedoniju, Crnu Goru i Tursku). Kompanija je jedna od retkih srpskih firmi sa filijalom u Briselu, Belgiji kao i predstavništvom u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini.

Tokom proteklih 20 godina, kompanija je sprovodila projekte tehničke pomoći u različitim sektorima, uključujući socijalno-ekonomski razvoj, dobro upravljanje, zdravstvo, ljudske resurse, informacije i komunikaciju, između ostalih.

Neki od projekata na koje smo posebno ponosni, doprineli su poboljšanju zdravlja i blagostanja stanovništva Srbije podržavajući primenu nacionalnih sistema za skrining raka („Tehnička pomoć za sprovođenje nacionalnog programa skrininga za rak debelog creva, grlića materice i dojke“) i u pružanju besplatne pravne pomoći interno raseljenim licima, izbeglicama, i povratnicima nakon sporazuma o readmisiji koji je obuhvatao više od 9000 pravnih slučajeva, predstavljajući preko 6000 klijenata pred sudovima i drugim javnim i upravnim organima (putem IPA finansiranog projekta „Zaštita i unapređenje imovinskih prava interno raseljenih lica, izbeglica i povratnika po sporazumima o readmisiji“ i „Pružanje pravne pomoći i informacija neophodnih za ostvarivanje prava interno raseljenih lica, izbeglica i povratnika”).

Tokom godina, kompanija je proglašena za nacionalnog javnog šampiona Srbije, na Evropskim poslovnim nagradama i tako prepoznata kao jedno od najboljih evropskih preduzeća u 2015. godini. 2017 godine kompanija je nagrađena nagradom „Stvaratelji za stoleća“ za doprinos razvoju preduzetništva u regionu.  Kompaniju su prošle godine nagradili Srpski filantropski forum i Fond B92 za doprinos tokom bitke protiv koronavirusa i donaciju Kliničkom centru Srbije koja doprinosi poboljšanju uslova i lečenju pacijenata tokom boravka u zdravstvenim ustanovama tokom trajanja pandemije.

Kompanija je sertifikovana za ISO 9001 (kvalitet) i ISO 27001(bezbednost informacija) da pruža konsultantske usluge u projektima tehničke pomoći u javnom sektoru i ima AAA rejting.

U skladu sa zajedničkim ciljevima Unije poslodavaca i vizijama da Srbiju učinimo boljim mestom za život, kroz uzajamnu podršku, radićemo na daljem jačanju i unapređenju ne samo privrednog već opšteg okruženja naše zemlje.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *