EDRB DODELILA ZELENE INOVACIONE VAUČERE – DRUGI POZIV DO 30.APRILA 2018.

Zeleni inovacioni vaučeri EDRS u vrednosti od 150.000 EUR uručeni su predstavnicima deset srpskih kompanija iz različitih oblasti privrede, kako bi tim sredstvima mogli da angažuju naučnike sa različitih fakulteta i instituta da im pomognu u razvoju njihovih proizvoda.

Pomoć kompanijama, kako je navedeno, opredeljena je u okviru Programa zelenih inovacionih vaučera koji je pokrenula Evropska banka za obnovu i razvoj uz podršku Austrijske vlade i Centralno-evropske inicijative s ciljem povećanja inovacionih kapaciteta malih i srednjih preduzeća u oblasti zelenih tehnologija i efikasnije upotrebe resursa-energije, vode i materijala.

Preduzeća će u okviru programa sarađivati sa domaćim istraživačko-razvojnim organizacijama, uglavnom fakultetima i institutima, na projektima koji mogu biti kofinansirani inovacionim vaučerima vrednosti do 20.000 EUR. Evropska banka za obnovu i razvoj EBRD veruje da će takve inovacije pomoći Srbiji da ublaži uticaj klimatskih promena i ujedno na duži rok podrži konkurentnost njene privrede, piše u saopštenju.

Direktor Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) u Srbiji Daniel Berg pozvao je srpske kompanije iz različitih oblasti privrede da se prijave na drugi poziv za dobijanje Zelenih inovacionih vaučera koji je objavljen u utorak 13. marta 2018. godine i trajaće do 30. aprila 2018. godine.

Više informacija možete pročitati ovde

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *