ECOPANONIA – Klaster za ekološku energiju i ekološku kulturu

Zadovoljstvo nam je da vam predstavimo novog člana Unije poslodavaca Srbije, ECOPANONIA, klaster za ekološku energiju i ekološku kulturu. Posluju od 2011. godine, sa sedištem u Novom Sadu.

ECOPANONIA predstavlja klaster za afirmisanje korišćenja ekološke energije i širenje znanja o raspoloživosti, prednostima kao i društvenim, ekološkim i korporativnim koristima od adekvatne eksploatacije obnovljivih izvora energije.

U okviru svog klastera povezuju članove, potporne organizacije i druge aktere na lokalnom, međuregionalnom, interregionalnom, nacionalnom i evropskom nivou. Inspiraciju i finansijsku podršku nalaze u domaćim institucijama i fondovima Evropske unije.

Misija i vizija

Kroz posvećenost svojim članovima pomažu im u dograđivanju svojih tehnoloških, finansijskih, komercijalnih i drugih znanja, upoznavanju sa uspešnim domaćim i inostranim poslovnim iskustvima, primeni ekoloških standarda i propisa u poslovnoj praksi, povećanju nivoa konkurentnosti proizvoda/usluga i poslovne efikasnosti idr.

Vizija kojom se vode u svom poslovanju jeste da se na području panonskog basena, pa i šire optimalno koriste obnovljivi izvori energije, čuva životna sredina kao opšte dobro, jača konkurentnost međuregionalne i interregionalne privrede, povećava kvalitet života u lokalnoj, nacionalnoj i evropskoj zajednici.

Dobitnici su prestižnog evropskog priznanja za klastersku izuzetnost BRONZE LABEL od Evropskog sekretarijata za analizu klastera ESCA za ukupno postignute rezultate u svom sedmogodišnjem radu. Nagrada se dodeljuje za izuzetnost u menadžmentu i razvoju ideje klasterizma.

Buduća zajednička saradnja Klastera ECOPANONIA i Unije poslodavaca Srbije ima veliki potencijal. Radiće se na sveopštem poboljšanju kvaliteta i standarda života kroz raznovrsne akcije, uključujući edukacije, prakse, promocije, projekte i dr.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *