Delegacija evropske organizacije poslodavaca u poseti Uniji poslodavaca Srbije

Delegacija evropske organizacije poslodavaca CEEMET, koja predstavlja interese metalske industrije, inženjerstva i industrija zasnovanih na tehnologiji, posetila je Uniju Poslodavaca Srbije.  

Iber Mongon, predsedavajući Borda direktora CEEMET i generalni direktor UIMM iz Francuske, Oliver Cander, izvršni direktor Gesamtmetall-a iz Nemačke  i Delfin Rudeli, generalna direktorka CEEMET-a, predstavljali su inostranu delegaciju istražujući mogućnosti saradnje između Unije Poslodavaca Srbije i evropskih partnera. Pored predstavnika Unije Poslodavaca Srbije, sastanku su prisustvovali i predstavnici privrede.

Osnovni cilj sastanka bio je međusobno upoznavanje i razmatranje opcija za buduću saradnju, sa naglaskom na razmeni iskustava i potencijalnih oblika saradnje koji bi mogli doneti značajne benefite članovima Unije Poslodavaca Srbije. Ključni razgovori obuhvatali su ekonomske teme, saradnju sa međunarodnim organizacijama poput BusinessEurope-a, IOE-a, kao i važnost socijalnog dijaloga.

Saradnja između Unije Poslodavaca Srbije i CEEMET-a otvara vrata za dalji razvoj i unapređenje industrijskih odnosa u ovim sektorima, a u skladu sa interesovanjima i potrebama privrednika i ekonomskim i društvenim trendovima u Republici Srbiji i Evropskoj uniji.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *