Novi projekat Unije- pravni servis za poslodavce u oblasti primene radnog zakonodavstva

Unija poslodavaca Srbije sprovodi projekat Pravni servis za poslodavce u oblasti primene radnog zakonodavstva, uz tehničku pomoć i usmeravanje Međunarodne organizacije rada – Kancelarije za centralnu i istočnu Evropu, Budimpešta – Tima za tehničku podršku dostojanstvenom radu.

Projekat ima za cilj edukaciju poslodavaca i njihovih zaposlenih o pravima, obavezama i odgovornostima iz radnog odnosa. Očekujemo da će isti doprineti poštovanju zakona, borbi protiv sive ekonomije, a naročito rada na crno, promociji etičkog i društveno odgovornog poslovanja, unapređenju dostojanstva na radu, obezbeđenju radno-socijalnog mira, te dati doprinos održivom poslovanju i boljem životu svih građana u Republici Srbiji. Projekat je počeo u februaru 2019. godine i traje do septembra 2019. godine.

U okviru Projekta biće izrađena štampana publikacija koja će sadržati najčešće postavljana pitanja i nedoumice poslodavaca u vezi sa primenom radnog zakonodavstva, kao i odgovore na ova pitanja, te tumačenje pojedinih odredbi zakona.

Takođe, nakon štampanja Publikacije, predviđeno je održavanje više seminara za poslodavce, na kojima bi se ista i predstavila, a učesnici imali priliku da postave svoja pitanja, iskažu nedoumice u vezi sa predmetnom oblašću, te dobiju adekvatne odgovore.

Na ovom projektu očekujemo i stručna podršku Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Republike Srbije.

 

 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *