Da nauka pomogne privredi

Institut ekonomskih nauka i Unija poslodavaca Srbije danas su potpisali ugovor o saradnji koji treba da unapredi edukaciju domaćih privrednika i njihovo predstavljanje u zemlji i inostranstvu.

Ugovor su potpisali dr Jovan Zubović, direktor Instituta ekonomskih nauka i Miloš Nenezić, predsednik Unije poslodavaca.

„Saradnja privrede i nauke u Srbiji u oblasti društvenih nauka je na veoma niskom nivou. Ovaj sporazum je dobar temelj da istraživači ostvare blizak kontakt sa privredom. Ovde je reč o karakterističnom, domaćem znanju, i u oblasti u kojoj mi radimo svaka zemlja je veoma specifična“, izjavio je dr Jovan Zubović.

„Želimo spoj interesa privrede sa znanjem Instituta ekonomskih nauka, koje nije samo teorijsko, ono je provereno u praksi“, rekao je predsednik Unije Miloš Nenezić. „U bližoj saradnji obe strane dobiće ono što im nedostaje, a naš cilj na kraju jeste povećanje profitabilnosti“.

Institut i Unija će organizovati zajednički nastup na tržištu Srbije i van nje, zajedničke marketinške aktivnosti, zajedničke edukativne programe, formiraće i razmenjivati baze podataka.

Institut ekonomskih nauka zapošljava 39 istraživača, od čega su 26 doktori nauka, a ostalo čine mladi istraživači, koji će u narednim godinama konkurisati za doktorsko zvanje.

Unija poslodavaca Srbije u svom članstvu okuplja više od 133.000 poslodavaca. Unija je jedini legitimni predstavnik poslodavaca u domaćem socijalnom dijalogu i predstavnik statusnih interesa svojih članova u međunarodnim okvirima.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *