Bez ograničenja radnog vremena za ugostitelje, ali uz poštovanje preventivnih mera

Na osnovu Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, Ministar zdravlja Zlatibor Lončar doneo je Naredbu o radnom vremenu i prostornim ograničenjima za vreme nepovoljne epidemiološke situacije tokom trajanja zarazne bolesti COVID-19,  koja je stupila na snagu 16. јuna 2021. godine, i do sada je više puta menjana.

Novim izmenama Naredbe je propisano da poslodavci u delatnosti ugostiteljstva, prodaje hrane i pića, kao i oni koji se bave priređivanjem igara na sreću: kladionice, igraonice i sl., tu delatnost, mogu da obavljaju u zatvorenom prostoru i bašti na otvorenom bez ograničenja radnog vremena, ali uz primenu odgovarajućih mera.

U zatvorenom ugostiteljskom objektu zaposleni i gosti moraju nositi zaštitne make kada ne konzumiraju hranu i piće. U objektu ne može biti popunjeno više od 50% maksimalne popunjenosti i mora se obezbediti propisano rastojanje.


Emitovanje muzike uživo se ne može vršiti u periodu od 01.00 do 06.00 časova.

Ova naredba takođe propisuje i mere koje poslodavci treba da ispune u okviru zatvorenih i otvorenih trgovinskih centara i sličnih objekata za delatnost trgovine na malo i radnji.

Takođe, ovom naredbom predviđeno je određivanje lica koje će biti odgovorno za poštovanje mera i nošenje zaštitnih maski (korona redar). Naredbu možete pronaći na sledećem linku

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *