Bespovratna sredstva za podršku radu hotelske industrije

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija je raspisalo Javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava za podršku radu hotelske industrije Srbije zbog poteškoća u poslovanju prouzrokovanih epidemijom Covida-19.

Pravo na bespovratna sredstva ostvaruju kategorizovani hoteli koji se nalaze u privatnom vlasništvu sa teritorija jedinica lokalne samouprave čiji se spisak nalazi u prilogu.

Osnovni preduslovi za sticanje prava za korišćenje subvencija su da nad privrednim subjektima nije pokrenut stečajni postupak, finansijsko restrukturiranje niti postupak likvidacije, kao i da se ne sprovodi postupak za unapred pripremljeni plan reorganizacije (UPPR).

Sredstva se dodeljuju u iznosu od 350 evra po individualnom ležaju i 150 evra po smeštajnoj jedinici u dinarskoj protivvrednosti po srednjem kursu Narodne banke na dan isplate.

Privredni subjekt gubi pravo na subvencije ukoliko smanji broj zaposlenih za više od 10%, u periodu od 15.08.2020. godine, a zaključno sa 31.12.2020. godine, ne računajući zaposlene koji su zaključili ugovor o radu na određeno vreme a isti im ističe u gore navedenom periodu.

Rok za podnošenje predloga je 15. septembar 2020. godine, a Obrazac zahteva možete preuzeti ovde

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *